Over ons

Over ons

 

Vanuit mijn interesse in de gezondheid van de mens, ben ik onderzoek gaan doen en ben ik verder gespecialiseerd geraakt in methoden die de algehele gezondheid kunnen verbeteren. Met deze inzichten en kennis kon ik in mijn werk steeds beter inspelen op de vraag om de algehele gezondheid te verbeteren. Een van de sleutels hiervoor is om meer verbinding te bewerkstelligen met jezelf, anderen, en de wereld om je heen.

 

 

In mijn werk neemt het lichaamsgevoel een belangrijke plaats in. Dit omdat ik er in mijn benadering vanuit ga, dat de verbinding met ons lichaam de eerste schakel is naar het ervaren van meer “weten” wat goed voor je is. Dit doet je levensenergie  toenemen hetgeen goed is voor je gezondheid.

Opleiding:

Ik heb de volgende opleidingen met succes afgerond: Doctoraal Gezondheidswetenschappen, lerarenopleiding, Sociale Academie, Filosofie, Touch for Health, Meditatie, Healing en Reading, Familieopstellingen, Opleiding Energetic Integration (Neo-Reichiaanse therapie), een lichaamsgerichte therapieopleiding, Transformational breath, AFFS (Academy For Future Science).

Bij iedere nieuwe ontmoeting in mijn praktijk start ik graag met een oriënterend gesprek, een gesprek dat jou de gelegenheid biedt om te voelen of er een klik tussen ons is, en om eventuele vragen te stellen die je hebt. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Visie:

Wanneer een mens geboren wordt, is ons lichaamsgevoel het eersteweten”. Ons lichaam reageert op alles wat er met ons gebeurt. We ervaren met ons lichaam of onze omgeving veilig is of onveilig. Als het veilig is reiken we uit, laten we onszelf zien en geven we onszelf over aan de ervaring. Bij een onveilige omgeving krimpen we ineen en verbergen we onszelf. Door dit laatste kunnen spierspanningen of pijnlijke plekken in ons lichaam ontstaan. We kunnen hierbij op den duur het contact met ons lichaamsweten, onze levensenergie en het contact met ons zelf verliezen.

In lichaamsgerichte psychotherapie proberen we samen de levensenergie opnieuw te laten stromen door spanningen in ons lichaam te verzachten of te verhelpen. Het is een holistische therapie waarin gedachten, emoties, lichamelijke sensaties en zingevingsvraagstukken aan de orde  kunnen komen, in afstemming op wat je wilt bereiken. Doel van de therapie is het opnieuw in contact treden met onze levensenergie en de verbinding met ons zelf bekrachtigen. Hierdoor gaan we ons weer vrijer voelen in ons leven.

Missie:

Veiligheid en vertrouwen in onszelf is essentieel om meer kracht, wijsheid en liefde te vergaren: alleen in veiligheid en vertrouwen kunnen we uitgroeien tot wie we werkelijk zijn. Mensen zijn kwetsbaar en daarom is het een kunst deze veiligheid te ervaren in een wereld die dit niet altijd kan garanderen. Kunnen we dit, dan kunnen we onszelf opnieuw openen op plekken die voorheen afgesloten waren door overtuigingen of angsten. Door deze ervaring verkrijgen we meer vrijheid en worden er dingen mogelijk die voorheen onmogelijk leken.

In mijn therapie gebruik ik een aantal methoden om zicht te krijgen op wat er speelt in je leven. Samen ontdekken we de weg die leidt  naar meer vrijheid, vertrouwen in, en verbinding met jezelf, je levensenergie en je omgeving.

Geef een reactie