Als je vage klachten hebt

Als je vage klachten hebt

Als lichamelijke klachten niet begrepen worden en niet vertaald worden in hernieuwd gedrag of een ander bewustzijn, kan het zijn dat ons lichaam steeds sterkere signalen af begint te geven. Klachten kunnen verergeren of te lang aanhouden. Energetic Integration is een zeer effectieve vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die inzicht kan bieden in de herkomst van deze klachten en manieren kan aandragen om deze te verlichten.

Over de therapie:

In de therapie spelen observatie en communicatie met het lichaam een belangrijke rol. Via het lichaam zoeken we antwoorden op vragen als: ‘Hoe weten we wat goed voor ons is?’ ‘Hoe leren we onszelf kennen?’ en: ‘Hoe weten we welke weg we willen gaan?’ Methodes of werkvormen die we gebruiken zijn: Gestalt- en ademtherapie, Bio-energetica, psychodrama, systemische werkvormen, meditatietechnieken, TAO oefeningen, focussing en opstellingen. Ik maak ook gebruik van methodes uit mindfullnes, innerlijk kind werk en de hechtings- en trauma theorie.

Mensen die Energetic Integration therapie hebben ondergaan, zijn over het algemeen energieker, denken helderder, zijn meer zichzelf en weten beter wat ze willen. Fysiek zijn ze flexibeler en hun huid heeft een gezonde tonus. Ze functioneren beter dan voorheen en beleven meer plezier in relaties, vriendschappen en contacten op het werk.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden deze therapie geheel of gedeeltelijk via het aanvullend pakket.