Over ons

Over ons

Vanuit mijn interesse in de gezondheid van de mens, ben ik onderzoek gaan doen en ben ik verder gespecialiseerd geraakt in methoden die de algehele gezondheid kunnen verbeteren. Met deze inzichten en kennis kon ik in mijn werk steeds beter inspelen op de vraag om de algehele gezondheid te verbeteren. Een van de sleutels hiervoor is om meer verbinding te bewerkstelligen met jezelf, anderen, en de wereld om je heen.

Het waarnemen of observeren van je lichaam neemt een belangrijke plaats in in deze therapie. Dit omdat hiermee meer verbinding tot stand gebracht wordt met je lichaam. In mijn benadering ga ik er vanuit, dat de verbinding met ons lichaam de eerste schakel is naar het ervaren van meer “weten” wat goed voor je is. Dit doet je levensenergie toenemen, maar dit is ook een voorwaarde om meer verbinding met anderen en je omgeving te ervaren.

Opleiding:
Ik heb de volgende opleidingen met succes afgerond: Doctoraal Gezondheidswetenschappen, lerarenopleiding, Sociale Academie, Filosofie, Touch for Health, Meditatie, Healing en Reading, Familieopstellingen, Opleiding Energetic Integration (Neo-Reichiaanse therapie) een lichaamsgerichte therapieopleiding, Transformational breath, AFFS (Academy For Future Science).

Visie:
Wanneer een mens geboren wordt, zijn onze lichaamssensaties onze eerste kennismaking met onszelf en onze omgeving. Ons lichaam reageert op alles wat er met ons gebeurt. We ervaren met ons lichaam of onze omgeving veilig is of onveilig. Als het veilig is reiken we uit, laten we onszelf zien en geven we onszelf over aan de ervaring. We hebben vertrouwen in onszelf en onze omgeving. Bij een onveilige omgeving krimpen we ineen en verbergen we onszelf. We kunnen de omgeving niet vertrouwen en kunnen op den duur ook niet meer op onszelf vertrouwen door alle verwarring. Door deze dynamiek kunnen spierspanningen of pijnlijke plekken in ons lichaam ontstaan. We kunnen hierbij ook op den duur het contact met ons lichaam geheel of gedeeltelijk verliezen. Hiermee verlies je tegelijkertijd de verbinding met je levensenergie.

In lichaamsgerichte psychotherapie proberen we samen de levensenergie opnieuw te laten stromen door spanningen in je  lichaam te verzachten of te verhelpen. Hier werk ik in de verbinding tussen je lichaam en je gedachten en gevoel. Het is een holistische therapie waarin gedachten, emoties, lichamelijke sensaties en zingevingsvraagstukken aan de orde  kunnen komen, in afstemming op wat je wilt bereiken. Doel van de therapie is meer verbinding met je levensenergie, de verbinding met je lichaam, jezelf en wat voor jou belangrijk is. Van hieruit kun je je weer vrijer bewegen en de inspiratie ervaren om je doelen te bereiken.

Missie:
Veiligheid en vertrouwen in onszelf is essentieel om meer kracht, wijsheid en liefde te vergaren: alleen in veiligheid en vertrouwen kunnen we uitgroeien tot wie we werkelijk zijn. Mensen zijn kwetsbaar en daarom is het een kunst deze veiligheid te ervaren in een wereld die dit niet altijd kan garanderen. Kunnen we dit, dan kunnen we onszelf opnieuw openen op plekken die voorheen afgesloten waren door overtuigingen of angsten. Door deze ervaring verkrijgen we meer vrijheid en worden er dingen mogelijk die voorheen onmogelijk leken.

In mijn therapie gebruik ik een aantal methoden om zicht te krijgen op wat er speelt in je leven. Samen ontdekken we de weg die leidt  naar meer vrijheid, vertrouwen in, verbinding met jezelf, je levensenergie en je omgeving.

Bij iedere nieuwe ontmoeting in mijn praktijk start ik graag met een oriënterend gesprek, een gesprek dat jou de gelegenheid biedt om te ervaren of er een klik tussen ons is, en voor mij om in te schatten of ik je verder kan helpen. Natuurlijk kun je dan terecht met alle vragen die je voor mij hebt. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.