Wat heb ik?

De behoefte aan therapie of hulp bij levensvraagstukken kan voortkomen uit zowel lichamelijke als psychische/emotionele klachten. Hieronder tref je enkele voorbeelden aan, die reden voor therapie kunnen zijn.

Lichamelijke klachten

Je hebt last van vermoeidheid of hoofdpijn, pijn in nek of schouders, buikpijn, spijsverteringsklachten, benauwdheid, hyperventilatie of andere (on)verklaarbare klachten waar je nog altijd geen oplossing voor hebt gevonden. Lichaamsgerichte therapie kan een gunstige bijdrage leveren. (Ik zal je altijd adviseren ook naar je huisarts te gaan met medische klachten mocht je dat nog niet hebben gedaan).

Onzekerheid, angst en twijfel

Je hebt het gevoel dat je je leven niet zelf vorm kunt geven of je denkt er meer uit te kunnen halen dan wat je nu doet. Je weet niet altijd goed welke kant je op wilt. Angsten en twijfels kunnen zich in je denken manifesteren, wat vrijheid beperkt.

Weinig plezier, lusteloosheid

Je hebt het gevoel niet voldoende van het leven te genieten. Je voelt je lusteloos of zelfs depressief. Wellicht is de oorzaak je bekend, misschien ook niet. Je hebt behoefte aan meer levenslust en energie.

Eigen ruimte, grenzen

Je wilt beter voor je zelf op kunnen komen en nee kunnen zeggen. Je wilt assertiever zijn, je ruimte innemen en krachtiger aanwezig zijn.

Relaties en vriendschappen

Je maakt snel ruzie en weet niet hoe het komt. Het kan zijn dat je relatie onder spanning staat of dat je het gevoel hebt moeilijk met anderen in verbinding te komen. Binnen een romantische relatie kan sprake zijn van seksuele problemen of weinig behoefte aan contact. Het is mogelijk om hiervoor samen met je partner te komen.

Werk, vermoeidheid, burn-out

Het gaat niet goed op je werk. Je stelt hoge eisen aan jezelf en anderen en dat gaat ten koste van je gezondheid. Je ervaart je collega’s niet als meewerkend en je baas is ’tegen’ je. Het kan zijn dat je al getroffen bent door een burn-out, of je zit er heel dicht tegenaan. Je ervaart veel stress in het leven en weet deze onvoldoende af te voeren.

Rouwverwerking

Het verlies van een geliefd persoon heeft grote impact op ons welzijn. Naast emotionele gevolgen, kunnen lichamelijke pijnen optreden. Therapie kan helpen met deze emoties om te gaan en ruimte bieden voor jouw beleving.