Als je relatie vast zit

Als je relatie vast zit

 

Als partners relatieproblemen hebben en zich gekwetst voelen door elkaar, is een eerste reactie vaak een van terugtrekken, zoals een pauze inlassen of terugslaan. Hoewel dit natuurlijke reacties zijn wanneer jou onrecht wordt aangedaan, is het nut ervan maar zeer tijdelijk. Het is dan een overweging om professionele hulp in te roepen.

Over de therapie:

Als je met elkaar verder wil, of wil uitzoeken of je dat nog wil, is een pauze inlassen of de ander een eindeloos aan een lijntje houden niet verstandig. Beter is het om de problemen samen aan te pakken en daarbij bijvoorbeeld hulp te zoeken. Helaas zetten de meeste mensen met relatieproblemen deze stap niet of te laat.

Vooral mannen staan negatief tegenover hulp zoeken voor relatieproblemen. Dat komt doordat zij zelfstigma ervaren: dat wil zeggen dat zij een negatief zelfbeeld hebben wanneer ze op zoek gaan naar professionele hulp voor relatieproblemen. Dat is een gemiste kans, want relatietherapie is zeer effectief gebleken en kan je een hoop ellende besparen.

Neem nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kan eerst alleen komen of meteen samen.

Leave a Reply